lørdag 19. februar 2011

Cape Town: The City Of Blinding Lights

Da var det tid for første blogginnlegg etter starten på turen. Vi har vært i Cape Town i 5 dager nå, men det føles ut som vi har vært vekke fra kulden i mange uker allerede. Starten på turen kunne ikke vært bedre, har blitt kjent med mange folk allerede. Vi sjekket inn på Afrique du Sud, der vi har bodd på rom med en jente fra Brasil, utrolig søt og hyggelig jente som heite Lais. Hun har vært her en god stund nå, og fått mange venner som vi også har blitt kjent med. Fredags kveld var vi også på U2 konsert, legendarisk! Sto helt framme ved scenen ilag med de andre fra Florø som er her nede, + Martin, fra Sveits, som vi møtte gjennom Lais.

Har kjørt fra Cape Town til Simons Town, som er ca 1 time utenfor byen, og har en pingvinkoloni på ett svaberg. Ble masse bra bilder. Vi kjørte dit ilag med 2 tyskere vi har møtt, som hadde leiebil. Måtte ta toget tilbake til CT for å rekke konserten, noe vi ikke tenkte særlig over, før vi kom på ett stappfullt tog, nesten uten seter, som de eneste hvite menneskene. Vi ble så nedstirret at vi ikke turte å snakke med hverandre en gang. Men det endret seg etterhvert, da vi tilbudte setene våre til noen afrikanske damer som sto. De takket nei, men Marthe sa hun kunne få sitte på fanget hennes, og det gjorde hun. Da skrattlo hun, klemte Marthe og sa "You see, black and white..." Lørdag møtte vi gruppen vi skal på safari med, vi er 11 personer til sammen, der 7 av oss er fra Skandinavia.. Resten av gjengen er noen tyskere (selvfølgelig) og 1 mann fra Canada. Med dem dro vi på vinsmaking litt utenfor Cape Town, og fikk smake på skikkelig geitost som de også produserte der, (fikk hilse på geita til og med). Her møtte vi også på Florøfolkene, så vi har visst fått ett aldri så lite Florø i Afrika også. Nå kan vi skryte av det i steden for Bergen. Mandag begynner vi på turen opp til Namibia, så dere hører nok ikke fra oss før vi kommer oss til Johannesburg i Mars. Ellers er livet som backpackere supert, men veldig intimt (for en time siden sto vi i dusjen ilag. :p) og vi gleder oss til alt som kommer, men prøver å leve i øyeblikket :) Gled dere til neste blogginnlegg, da blir det mange historier og fortelle!
Ellers håper vi at alle har det bra heime.

Totsiens fra Cape Town, og de smilende, vinterbleike jentene fra Florø. ;)

Ps. Vi har prøvd å laste opp bilder på bloggen fra konserten, pingvinane osv, men internett tilgangen her er ganske dårlig. Så de kommer senere :)

1 kommentar:

  1. så koselig å lese igjennn
    Hilsen fra mamma + Marianne som er på lunch besøk i Furutun

    SvarSlett